Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Jos olet yksinäinen, ahdistunut tai masentunut tai jos sinusta tuntuu, että elämällä ei ole mitään tarkoitusta ja tulevaisuus näyttää toivottomalta etkä tiedä, miten päästä elämään kiinni, autan sinua löytämään keinoja päästä ongelmasta ja autan sinua löytämään elämälle uutta sisältöä ja tulevaisuudelle mielekkyyttä.

Mikäli sinulla on ongelmia ystävyyssuhteissa, parisuhteessa, lastesi tai jonkun muun kanssa, voin auttaa sinua selvittämään tämän tilanteen ja löytämään sinun kannaltasi sopivat ratkaisut. Uusioperheen yhteydessä tulee monia asioita vastaan, joihin ei ole välttämättä osannut varautua ja joita voi olla myös vaikea ratkaista - itselläni on kokemusta myös tästä asiasta.

Raskausaika tai lapsen syntyminen sekä äidiksi ja isäksi tuleminen voivat olla myös uusi asia, joka painaa mieltä. Myös isovanhemmuus voi huolettaa tavalla tai toisella. Voimme yhdessä keskustella asiasta ja selvittää siihen liittyvät mieltä vaivaavat asiat.

Murrosikä, seurustelusuhteet ja myös sukupuoli-identiteetti voivat vaivata mieltä. Autan sinua löytämään vastauksia myös näissä tilanteissa.

Silloin tällöin meille joku kertoo suoraan, että hän ei jaksa enää ja meistä tuntuu, että emme tiedä, mitä tehdä asian suhteen. Se voit olla sinä tai joku sinun tuntemasi henkilö. Olet huolissasi kyseisen henkilön jaksamisesta. Saatamme myös pelätä, että lopulta henkilö päättää tehdä jotain lopullista. Ota minuun yhteyttä tällöin, jolloin keskustelemme tilanteesta ja suostumuksella otan häneen yhteyttä ja autan selvittämään ongelmallisen tilanteen.

Opiskelun aloittaminen voi olla pelottavaa - joskus myös ahdistavaa kohdata uusia tilanteita ja uusia ihmisiä ehkä jopa uudella paikkakunnalla. Selkeät tavoitteetkin voivat olla hukassa. Yhdessä voimme selvittää juuri sinulle sopivat keinot päästä eteenpäin esim. peloista eroon ja saavuttaa tavoitteet ja päämäärät. Tilanne voi tulla eteen kaikenikäisillä opiskelijoilla - olet sitten nuori tai vanhempi esimerkiksi ammatinvaihtoa suunnitteleva.

Kun suurimman osan elämästään on ollut töissä, voi eläkkeelle jääminen olla todella iso ja pelottava muutos elämässä - mitä teen sen jälkeen? Osa on helpottunut ja pystyy täyttämään työn jälkeen jäljelle jäävän tyhjiön - osa on tyytyväinen, kun ei tarvitse lähteä töihin enää, mutta osa voi tarvita apua tässä vaiheessa. Sinun kanssasi löydämme yhdessä sinulle sopivat keinot uuteen elämänvaiheeseen.

Oletko suunnitellut oman yrityksen perustamista, mutta et ole varma, mitä kaikkea se vaatii etkä tiedä, mistä ja miten aloittaa - autan sinua selvittämään tähän liittyvät asiat - olen toiminut yrittäjäkouluttajana, yrittäjäkurssien johtajana sekä yrityskonsulttina ja auttanut laatimaan useita satoja liiketoimintasuunnitelmia ja arvioinut niitä näyttötutkintomestarina sekä opettajan että yrittäjän näkökulmasta.

Mikäli nykyisen yrityksesi tai oman taloutesi kanssa on vaikeuksia, uskalla ottaa yhteyttä. Toimintani perustuu ehdottomaan luottamukseen ja asiantuntemukseen - varsinkin lamavuosien ajoilta, jolloin autoin useita satoja yrittäjiä heidän vaikeuksissaan.

Mikäli sinulla on huolia tai ongelmia liittyen työpaikkaasi ja/tai työrooliisi joko työntekijänä tai esimiehenä tai yrittäjänä erilaisten asioiden kanssa, tutustu tuotteisiini "Työnohjaus" ja "Työyhteisösovittelu"- sieltä selviää tarkemmin, minkälaisissa asioissa voin sinua auttaa.

Oletko joutunut rikoksen uhriksi ja se on jäänyt vaivaamaan sinua esimerkiksi pelkäät yksinoloa tai että joudut uudelleen kohteeksi tai et pääse tapahtuneesta eteenpäin - silloin olen oikea henkilö auttamaan sinua tässä asiassa. Pystyn auttamaan sinua myös siinä, miten toimia tämän jälkeen ja mihin ottaa yhteyttä.

Oletko kenties itse toiminut jollain tavalla väärin tai tehnyt jonkin rikollisen teon, etkä ole pystynyt puhumaan siitä kenellekään tai olet joutunut siitä vastuuseen, ota yhteyttä - pystyn auttamaan sinua ja lopulta pääsemään asian ja tapahtuneen yli. Keskustelumme on luottamuksellista!

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeinen lyhytterapiasuuntaus, joka pyrkii ratkaisuihin sekä tavoitteiden päämäärien löytämiseen uusien näkökulmien avulla. Keskusteluiden tarkoitus on keskittyä nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, ei niinkään menneisyyteen.

Lyhytterapia on nopeaa ja matalan kynnyksen auttamista. Apu voi löytyä nopeastikin, jopa parin terapiakäynnin aikana. Ratkaisukeskeisessä terapiassa ei kaivella menneitä eikä etsitä syitä tai syyllisiä. Ongelmien sijaan keskitytään ratkaisuihin, eletään nykyhetkessä ja katsotaan tulevaisuuteen. Asiakkaalle ei anneta valmiita neuvoja ylhäältäpäin, vaan häntä autetaan etsimään itselleen sopivia ratkaisuja ja toimintamalleja elämän solmukohdissa.

Elämässä tapahtuvia kriisi- ja ongelmatilanteita voi syntyä mm. seuraavissa tilanteissa: opiskeluvaikeudet, ihmissuhteet, seurustelu, parisuhde, eroprosessi, lapsettomuus, vanhemmuus, työpaikkaan liittyvät ongelmat, eläkkeelle jääminen ja vanhuus, yksinäisyys, sairastuminen, ahdistuneisuus, mielenterveysongelmat, riippuvuus, syömishäiriöt, läheisen kuolema, konkurssi, yrityksen perustaminen, taloudelliset vaikeudet, tavoitteet ja niiden saavuttaminen, päämäärättömyys, ym. (Ks. myös Tuotteet ja palvelut ja sieltä "Terapia" ja "Kriisin portaat"

Terapia voi olla yksilö-, parisuhde-, perhe ja ryhmäterapiaa. Se sopii kaikenikäisille.

Terapian kesto on 1-2 tuntia. Tapaamiskertoja 1-10. Pidempiaikainen asiakassuhde on myös mahdollinen. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen kartoitustapaaminen ja sen jälkeen 60€/kerta (5 kertaa) ja mikäli tapaamiskertoja on enemmän, on hinta viiden kerran jälkeen 50,-€/kerta. Mikäli on parisuhdetapaaminen on hinta yhteistapaamisessa 100,-€/kerta.

Terapiatapaamiset voivat olla joko puhelimitse tai kasvotusten. Soita tai laita viestiä ja kysy tarkemmin!

Lyhytterapeuttiyhdistys ry:n jäsen